Hlavní obsah

Summit stavebního rozvoje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sdružení pro architekturu a rozvoj (SAR) ve spolupráci s Asociací pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN) pořádá ve čtvrtek 31. března Summit stavebního rozvoje s prezentacemi vystupujících a diskusí. Zabývat se bude mimo jiné dalším vývojem ekonomiky, stavebnictví a trhu nemovitostí, budoucností nového stavebního zákona a koncepcí podpory nové výstavby a dostupnosti bydlení na úrovni státu a hlavního města Prahy.

Článek

Na summitu vystoupí zástupci vlády, hlavního města Prahy a přední ekonomové. Pozvaní jsou například ministr financí Zbyněk Stanjura, ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, ministr dopravy Martin Kupka či guvernér ČNB Jiří Rusnok a jeho předchůdci Miroslav Singer a Zdeněk Tůma. Akce začne v 09:00.

Program 9:00 – 11:00: Summit stavebního rozvoje s prezentacemi vystupujících a diskusí.

Témata:

Jaký bude další vývoj ekonomiky, stavebnictví a trhu nemovitostí? Máme se připravit na zlé časy, nebo nás čeká rychlý růst?Jak dál s novým stavebním zákonem? Mělo by se změnit rozpočtové určení daní, aby města a obce získávaly od státu více peněz na infrastrukturu? A kdy se sníží DPH na nové byty?Jaká je koncepce podpory nové výstavby a dostupnosti bydlení na úrovni státu a hlavního města Prahy? Bude vést Programové prohlášení vlády k nastartování stavebního rozvoje?

Program 12:00 – 14:00: Summit architektury a urbanismu s prezentacemi vystupujících a diskusí.

Témata:

Iniciativa CityDeal – jak by se podle zkušeností Prahy, Brna a Ostravy měla změnit oblast územního plánování v novém stavebním zákoně? Jaké největší a nejzajímavější nové městské čtvrti a další urbanistické celky se v ČR připravují? Jaké jsou zkušenosti ze zahraničí a jaká budou města budoucnosti? Jaké architektonicky nejzajímavější stavby se v ČR připravují a jak si na tom stojí soudobá česká architektura ve srovnání se světem?

Pořadatelem akce je Sdružení pro architekturu a rozvoj (SAR) ve spolupráci s Asociací pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN). Generálními partnery summitu jsou největší český rezidenční stavitel CENTRAL GROUP a mezinárodní poradenská společnost KPMG.

Sdružení pro architekturu a rozvoj (SAR) je nezávislou iniciativou odborníků z oborů architektury, stavebnictví, ekonomiky a práva. Cílem tohoto think-tanku je podporovat pozitivní stavební rozvoj a zájem o moderní architekturu. Více informací o činnosti SAR a dřívějších Summitech architektury a rozvoje je k dispozici na www.arch-rozvoj.cz.

Komerční obsah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám