Hlavní obsah

Stržené trakční vedení zastavilo na hlavním koridoru desítky vlaků

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Přibližně třicet vlaků zůstalo stát ve čtvrtek ráno na hlavním železničním koridoru u Olomouce poté, co osobní vlak strhl trakční vedení, a troleje spadly do kolejiště. Stalo se tak na olomouckém přednádraží směrem na Prahu, řekl Právu mluvčí Správy železniční dopravní cesty Jakub Ptačinský.

Foto: Profimedia.cz

Vlak na koridoru Praha – Olomouc, ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo okolo osmé hodiny. „Traťové vedení bylo strženo tak nešťastně, že musel být přerušen provoz na všech čtyřech kolejích, kterými tudy koridor vede,“ konstatoval mluvčí. Osobní vlaky byly zčásti nahrazeny autobusovou dopravou. Dálkové spoje nabíraly zpoždění, a to až 90 minut.

„Okolo půl desáté se podařilo obnovit provoz na jedné koleji, krátce poté byl zcela obnoven i provoz na zbývajících třech. Momentálně je tak už provoz na místě normální,“ sdělil Právu Ptačinský po půl jedenácté.

„Trakční vedení strhl vlak jiného dopravce,“ řekla Právu mluvčí Českých drah Kateřina Šubová. Upozornila, že i po obnovení provozu musejí cestující počítat se zpožděním na všech kolejích.

„Zatímco provoz osobních vlaků bude poměrně rychle odpovídat jízdním řádům, tak na dálkové spoje bude mít neplánovaná výluka zřejmě celodenní dopad,“ dodala mluvčí. Podrobnosti o spojích najdou na internetových stránkách Českých drah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám