Hlavní obsah

Stávajícím zákazníkům zlevní plyn také Innogy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší tuzemský dodavatel plynu Innogy zlevní plyn stávajícím zákazníkům. Zhruba 320 tisícům odběratelů upraví ceník zpětně k 1. únoru. Nová cena plynu s platností do konce tohoto roku bude pod úrovní vládou stanoveného stropu, který u plynu činí 3 025 Kč za megawatthodinu (MWh). Innogy to uvedla v pondělní tiskové zprávě.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nový ceník se týká základního produktu Standard na dobu neurčitou. Podle společnosti bude sleva činit 18 procent pro zákazníky, kteří plynem topí, což se rovná úspoře zhruba 240 Kč za MWh pod vládním stropem. Zákazníci, kteří plynem jen vaří, budou mít dokonce slevu kolem 34 procent, uvedl dodavatel.

„V druhé polovině února začneme zákazníkům automaticky upravovat zálohy tam, kde je to rozumné. Tedy například v situaci, kdy má zákazník pravidelnou fakturaci v březnu, bude nový plán záloh zákazníkovi nastaven až po vystavení pravidelného vyúčtování. Zákazníci tak nemusí v oblasti nastavování záloh nic dělat, stejně tak není třeba o slevu žádat,“ uvedl David Konvalina, ředitel Innogy pro maloobchod a marketing.

Jako první oznámil už minulý týden úpravu ceníku pro stávající zákazníky E.ON. Zlevnění elektřiny a plynu ze strany tohoto dodavatele se týká až milionů odběratelů.

Innogy už v letošním roce jednu změnu ceníků oznamovala. V reakci na pozitivní cenový vývoj na velkoobchodních trzích zlevnila plyn novým zákazníkům, a to rovněž pod úroveň vládního stropu.

E.ON zlevní milionu zákazníků plyn i elektřinu pod úroveň vládního stropu

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám