Hlavní obsah

Společnost Kofola stěhuje své sídlo do Česka

• Aktualizováno
Novinky, tov

Jeden z největších středoevropských výrobců nealkoholických nápojů, společnost Kofola stěhuje sídlo své společnosti z Polska do České republiky. Centrálu bude mít v Ostravě, oznámila ve středu mluvčí Kofoly Jaroslava Musilová.

Foto: Kofola

Láhve Kofoly na lince

Článek

„Naším primárním cílem je mít sídlo skupiny v České republice. Kroky, které jsme prozatím v rámci projektu podnikli, jsou převážně právní a administrativní a nemají faktický dopad na dění ve společnosti,“ uvedl Daniel Buryš, finanční ředitel skupiny Kofola.

Sídlo stěhuje Kofola z polského města Kutno, které leží 160 kilometrů západně od Varšavy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Firma také zvažuje další úpis akcií, které by mohla obchodovat i na pražské burze. Zatím se obchoduje jen ve Varšavě. „V souvislosti s přesunem sídla skupiny akcionáři zvažují umístění akcií na pražské burze,“ potvrdil Buryš.

Kofola patří mezi nejvýznamnější výrobce nealkoholických nápojů. Má osm výrobních závodů, působí v Polsku, Česku, na Slovensku, ve Slovinsku a v Rusku. Zaměstnává 2300 lidí, z toho zhruba 700 v tuzemsku.

Většinovým vlastníkem je společnost KSM Investment, která patří rodině Samarasů. Ta značku Kofola oživila. Server iHNed.cz uvedl, že druhý největší akcionář, polský privátní fond Enterprise Investors, chce neupřesněnou část svých akcií prodat. Prostřednictvím dceřiné firmy CED Group drží v Kofole podíl 43,1 procenta.

V roce 2003 byla v Polsku založena dceřiná společnost a společnost byla registrována v Polsku kvůli obchodování s akciemi firmy na varšavské burze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám