Hlavní obsah

Společnost AB InBev získala registraci pro známku Bud v Evropě

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Společnost AB InBev získala od Úřadu pro harmonizaci na vnitřním trhu (OHIM) registraci pro ochrannou známku Bud v rámci Evropské unie. Podle vyjádření mluvčího Národního podniku Budějovický Budvar Petra Samce to však neohrožuje podnikatelské aktivity tohoto jihočeského pivovaru.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Tato registrace nám dává právo používat ochrannou známku Bud v rámci celé Evropské unie. Poněvadž již máme národní práva pro Bud a Budweiser v mnoha členských státech EU, doplňujeme tím zbývající mezery, které jsme dosud měli,” sdělil Frank Hellwig, ředitel právního oddělení společnosti AB InBev.

„Nyní máme registrovány ochranné známky Bud a Budweiser ve více zemích, než tomu bylo kdykoli předtím ve 137leté historii značky, což nám poskytuje doslova celosvětovou ochranu pro značky Bud a Budweiser,“ dodal Hellwig.

Rozhodnutí prý ale nijak nenarušuje obchodní aktivity Budějovického Budvaru v zemích EU.

Obchodní aktivity v EU bez narušení

„Tato záležitost je stará více než pět měsíců a překvapuje nás, že nadnárodní koncern nedokáže média informovat o skutečných novinkách. Budějovický Budvar vydal k této události tiskové prohlášení již 22. ledna 2013 a v médiích ji znovu komentoval v polovině května. Od ledna se vůbec nic nezměnilo. Registrace evropské ochranné známky Bud nijak nenarušuje naše obchodní aktivity v zemích Evropské unie,“ sdělil Právu mluvčí Budvaru Petr Samec.

Podle mluvčího v zemích, ve kterých už má Budějovický Budvar registrované ochranné známky BUD, zůstávají tyto známky i nadále v platnosti.

„My máme možnost na jejich základě užívání Bud firmou AB InBev zakázat. Náš konkurent tímto rozhodnutím nezískal žádné nové možnosti k expanzi a v praxi zůstává zachován současný stav,“ dodal Samec.

Reklama

Výběr článků

Načítám