Hlavní obsah

Soud zastavil insolvenční řízení s Médeou Jaromíra Soukupa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize a Media Club ze skupiny Prima stáhly návrhy na insolvenci vůči společnosti Médea Jaromíra Soukupa. Soud tak insolvenční řízení zastavil.

Foto: TV Barrandov

Jaromír Soukup

Článek

Médea už v pondělí uvedla, že se s oběma společnostmi dohodla a vzájemné spory urovnala. „Po dohodě byl vzat zpět insolvenční návrh,“ uvedla Médea. Návrh stáhla rovněž ČT. V dokumentu zaslaném soudu televize bez dalších podrobností uvedla, že bere zpět svou přihlášku pohledávky.

Obě společnosti při podání návrhu uvedly, že jim Médea dluží asi 30 milionů korun za poskytnutí reklamního prostoru. Médea si u nich objednala reklamu či sponzorování pořadů.

Podle České televize jsou pohledávky, v jejím případě za 11,8 milion korun, už 30 dní po lhůtě splatnosti. Media Club uvedl, že mu Soukupova firma dluží 18,1 milionu korun.

Obě firmy současně sdělily, že je Médea v úpadku. Ta to popřela. Postup televizí označila za šikanu. Přiznala ovšem, že některé dluhy vůči ČT jsou už čtvrt roku po splatnosti.

Médea je součástí Soukupových firem, ke kterým patří i vydavatelství Empresa Media a provozovatel televizního vysílání TV Barrandov.

Dluhy Jaromíra Soukupa 2. Médea opět čelí insolvenčnímu řízení

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám