Hlavní obsah

Soc. dem. asi podpoří rozpočet, vláda však nesmí privatizovat ČEZ

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sociální demokraté asi podpoří v Poslanecké sněmovně návrh státního rozpočtu na příští rok. V pořadu ČT Otázky Václava Moravce to řekl předseda ČSSD Jiří Paroubek a odůvodnil to tím, že ODS přistoupila na výši schodku, který chtěla ČSSD. Pro podporu rozpočtu bylo v neděli v noci i předsednictvo soc. dem. Klade si však podmínku, že vláda upustí od privatizace ČEZu.

Článek

Rozpočet připravila Paroubkova vláda, ale ve Sněmovně ho předloží ministr financí Vlastimil Tlustý (ODS). Postoj sociálních demokratů je pro přijetí rozpočtu klíčový. Pokud jej ČSSD podpoří, ODS již nebude potřebovat menší strany.

"Pokud ve střevech rozpočtu nepřijdeme na nějakou anomálii v sociální oblasti, tak bychom jej mohli podpořit," uvedl Paroubek. "Kdybyste nepodpořili vlastní rozpočet, byla by to už komedie," reagoval předseda vlády a ODS Mirek Topolánek a označil rozpočet za špatný ve své podstatě. V rozpočtu podle něj chyběla řada položek, které v něm ze zákona být měly.

Reklama

Výběr článků

Načítám