Hlavní obsah

Slovenská policie zasáhla proti kamiónům v ulicích Bratislavy

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Slovenskému hlavnímu městu hrozí v pátek dopravní kolaps. Podle Unie autodopravců Slovenska má několik stovek kamiónů projet až k Úřadu vlády v centru města. Autodopravci chtějí protestovat proti elektronickému mýtu a chtějí si vynutit setkání s premiérem Robertem Ficem.

Článek

Speciální jednotka slovenské policie začala v pátek před polednem uvolňovat Rožňavskou ulici, kterou od čtvrtku blokují protestující řidiči kamionů. Policisté se snažili dostat kamióny na odtahová vozidla, kamionisté se jim v tom snažili zabránit. Podle serveru sme.sk k žádným fyzickým střetům nedošlo.

Asi stovka kamiónů blokuje Rožňavskou ulici v obou směrech. V okolí se dopoledne tvořily rozsáhlé kolony vozidel. "Vydržíme na místě, než nás přijme premiér Fico," řekl odhodlaně jeden z řidičů.

Premiér přes svou mluvčí řidičům vzkázal, že je ochoten jednat v pondělí, ale až po ukončení blokády.

Kvůli registraci do elektronického mýta a vybavování čtecích jednotek do kamiónů se na hranicích se Slovenskem už několik dní vytvářejí kolony. Elektronické mýto zavedlo Slovensko od prvního ledna 2010.

Zpoplatněno je přes 2000 kilometrů dálnic a silnic. Autodopravci tvrdí, že elektronické mýto je špatně připravené a drahé. Ministr dopravy Ľubomír Vážny ve čtvrtek mýto obhajoval a označil ho za dobře připravené.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám