Hlavní obsah

Skupina J&T koupila aktiva společnosti International Power v ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skupina J&T podepsala smlouvu o koupi veškerého majetku společnosti International Power v České republice. J&T tak získá stoprocentní podíl ve společnosti International Power Opatovice včetně jejích akciových podílů ve společnostech Pražská teplárenská a Energotrans.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle J na tuto transakci navazuje dohoda se Skupinou ČEZ o prodeji akciového podílu International Power Opatovice ve společnosti Pražská teplárenská.

Energetická společnost ČEZ ve středu potvrdila, že se dohodla se skupinou J na koupi podílu v Pražské plynárenské ve výši 48,67 procenta. "Nákup podílu bude ukončen v následujících měsících. Detaily transakce nebudou zveřejněny," uvedla mluvčí ČEZ Eva Nováková.

J získá také společnost Power Opatovice, ovšem následně předpokládá převod firmy do nově vytvářeného energetického a průmyslového holdingu.

Skupina Czech Coal protestuje proti postupu ČEZ a J

Skupině Czech Coal se nelíbí, že aktiva ve společnosti International Power Opatovice (IPO) získají skupiny ČEZ a J Podá proto podnět Úřadu na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) a evropskému antimonopolnímu úřadu. Uskutečněním této transakce by se výrazně posílilo dominantní postavení kupující strany na relevantních trzích, informovala mluvčí Czech Coal Liběna Novotná.

Czech Coal měla o International Power také zájem. Skupina proto podle Novotné připravila svou nabídku. "Než jsme však měli možnost předat nabídku International Power ve stanoveném termínu, jímž byl dnešek, dozvěděli jsme se prostřednictvím sdělovacích prostředků o prodeji IPO jinému zájemci," uvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám