Hlavní obsah

Škromach chce dát investorům za jedno nové místo až 200 tisíc

Právo, ČTK, hčk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Výrazněji podpořit investory, kteří vytvoří pracovní místa v nejvíce nezaměstnaností ohrožených regionech, chce ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach. Současný příspěvek 80 tisíc korun hodlá zvýšit až na 200 tisíc.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Škromach to řekl v pondělí na tiskové konferenci v Hodoníně.

Tento nový záměr by měl platit pro oblasti s vyšší než 14procentní mírou nezaměstnanosti. Podle Škromacha bylo ke konci dubna v České republice třináct takových míst. Program by se vztahoval především na oblasti v Moravskoslezském a Ústeckém kraji.

"V rámci tohoto nového projektu předpokládám, že ve všech okresech, kterých se to týká, by měly vzniknout asi tři až čtyři tisíce nových pracovních příležitostí," uvedl Škromach. 

Větší investice, vyšší podpora

Jeho tisková mluvčí Kateřina Prejdová upřesnila, že vyšší finanční podporu by podle návrhu dostaly ty firmy, které investují minimálně 10 miliónů korun a vytvoří minimálně 10 nových pracovních míst, a to do dvou let.

"Významně by to mohlo přispět ke snížení nezaměstnanosti především v regionech, které jsou nejvíce nezaměstnaností postižené," dodala Prejdová. 

Ministr hodlá svůj návrh předložit vládě buď již tuto, nebo příští středu. Pokud vláda jeho návrh schválí, od toho okamžiku je možné, aby byly projekty s touto podporou realizovány. Peníze na zvýšení podpor se budou podle Škromacha uvolňovat z financí na aktivní politiku zaměstnanosti. 

Související témata:

Výběr článků

Načítám