Hlavní obsah

Škodovka v Kvasinách rozjela výrobu nového SUV Kodiaq

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda Auto zahájila v závodě v Kvasinách na Rychnovsku sériovou výrobu velkého sportovně-užitkového vozu Kodiaq. První zákazníci dostanou objednané vozy v únoru 2017, informovala v úterý automobilka. Cena začíná na částce 678 tisíc korun.

Foto: Škoda Auto

Objednávky na model Kodiaq prodejci Škody přijímají od začátku října, základní cena vozu je 677 900 korun.

Článek

S modelem Kodiaq vstupuje Škoda podle mluvčího Jozefa Baláže do celosvětově nejrychleji rostoucího automobilového segmentu.

Závod Kvasiny, v němž Škoda Auto nyní investicemi v řádu miliard korun výrazně rozšiřuje výrobu a nabírá zaměstnance, dále produkuje modely Superb, Yeti a od letošního roku pro španělský Seat dělá SUV model Ateca.

Foto: Škoda Audo

Automobilka Škoda Auto zahájila v závodě Kvasiny na Rychnovsku sériovou výrobu SUV Kodiaq.

V Číně, která je pro Škodu Auto největším trhem, firma se zahájením výroby počítá ve druhém čtvrtletí příštího roku. Později by se měla objevit také verze kupé se sníženou zádí. K dispozici bude určitě pro čínský trh, ale automobilka zvažuje i nasazení v Evropě.

Foto: Škoda Auto

Automobilka Škoda Auto zahájila v závodě Kvasiny na Rychnovsku sériovou výrobu SUV Kodiaq.

Kodiaq nabízí při délce 4,7 metru a šířce 1,9 metru zavazadlový prostor se základním objemem 720 litrů. Díky třetí řadě sedadel bude Kodiaq jako první Škoda nabízet až sedm míst k sezení. Na výběr na českém trhu jsou čtyři motory TSI či TDI s výkony od 110 do 140 kW.

Foto: koláž Novinky.cz

Srovnání Škody Kodiaq s konkurenčními vozidly koncernu VW

Předpokládaný konkurent novinky z Kvasin Hyundai SantaFe začíná s cenou 679 900 Kč, větší Grand SantaFe stojí 1,18 miliónu, Kia Sorento se prodává od 949 980 Kč a Audi Q5 pak startuje na jednom miliónu korun. Nižší cenu má například Honda CR-V, která se prodává od 589 900 korun.

Škoda loni vyrobila přes milión vozů. Má tři závody v ČR, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Indii, na Ukrajině a v Kazachstánu. Zaměstnává 26 600 lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám