Hlavní obsah

Sázkaři odpískali americké volby. Vyplatili 25 miliónů těm, kdo si vsadili na Clintonovou

Novinky, bož

Donald Trump nemá šanci stát se americkým prezidentem, Hillary Clintonová ho zaručeně porazí. Myslí si to irská sázková kancelář Paddy Power. Ta začala tři týdny před volbami vyplácet výhry zákazníkům, kteří vsadili na kandidátku Demokratické strany Hillary Clintonovou.

Foto: David Ryneš, Novinky

Pravděpodobnost vítězství Hillary Clintonové a Trumpa je podle New York Times ještě vyšší než podle bookmakerů z Paddy Power.

Článek

Celkem má společnost sázkařům vyplatit přes milión dolarů (zhruba 25 miliónů korun). Republikánovu šanci na vítězství Paddy Power v tuto chvíli stanovila na 18,2 procenta, zatímco někdejší ministryně zahraničí a první dáma USA má podle společnosti téměř 85procentní šanci na vítězství. Společnost to uvedla na svém blogu.

Důvodem jsou poslední Trumpovy skandály, z nichž se podle sázkové kanceláře jeho kampaň nemá šanci zotavit. Pokud by se však nakonec Trump přece jen stal prezidentem, společnost by musela vyplatit další výhry, čímž by přišla o hodně peněz a ještě se ztrapnila, uvedl na jejím blogu Josh Powell.

Paddy Power něco podobného udělala již v roce 2012, kdy jen dva dny před volbami vyplatila výhry za sázky na Baracka Obamu.

Foto: Novinky.cz s použitím Reuters

Hillary Clintonová a Donald Trump

Před oznámením kandidatury v červnu 2015 byl Trumpův kurs na vítězství 1:100. Od té doby se však Trumpovy vyhlídky na vítězství neustále zlepšovaly. Nakonec zvítězil v republikánských primárkách a bylo třeba ho brát vážně. Přesto ani nejvyšší šance, které měl podle Paddy Power v květnu letošního roku, nepřesáhly 38 procent.

Poté, co byly zveřejněny Trumpovy sexistické výroky, měla podle modelu listu The New York Times 87procentní šanci listopadové volby vyhrát jeho soupeřka Hillary Clintonová. Podobné výsledky nabídly i další modely, některé uvedly i šanci nad 90 procent. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám