Hlavní obsah

Sázející z Prahy vyhrál ve Sportce přes 93 milionů

– Praha

Při pátečním slosování sázkové hry Sportky padl jackpot přes 93,8 milionu korun. Vítězem je sázející z Prahy. Jde o druhou vysokou výhru v loterii během pěti dní, v neděli jiný sázející z jižních Čech vyhrál přes 60 milionů korun, uvedla společnost Sazka v tiskové zprávě. Páteční výsledek je v letošním roce pátou výhrou nad 50 milionů korun.

Foto: Sazka a.s.

Ilustrační foto

Článek

Páteční výherce uspěl s plným tiketem náhodných čísel včetně hry Šance, kdy jeden z jeho tipovacích sloupků obsahoval vítězná čísla 17, 20, 22, 42, 48 a 49.

Superjackpot Sportky padl v tomto roce potřetí, celkově po 21. V polovině dubna se radoval muž z Ústeckého kraje z částky přes 192 milionů korun a na konci srpna získala více než 94 milionů korun žena studující v zahraničí.

Pohádkový jackpot ve sportce si vyzvedla studentka žijící v zahraničí

Koktejl

Páteční výhra je třetí nejvyšší v tomto roce. Celkem Sazka letos vygenerovala 137 milionářů, přičemž pět šťastlivců získalo částky přes 50 milionů korun.

Přes 14 milionů odevzdá státu

Všichni tito výherci musí dle novely hazardního zákona odvést 15 procent do státního rozpočtu. V případě páteční výhry jde o více než 14 milionů korun.

Drastické zdanění Sportky nemá podporu

Domácí

Doposud nejvyšší výhra ve Sportce padla v roce 2013, kdy manželé z Chrudimska získali 400 milionů korun.

Rekordní výhra v Česku padla v květnu 2015. Sázející si tehdy v evropské loterii Eurojackpot vsadil tiket v Pardubickém kraji a vyhrál 2,466 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám