Hlavní obsah

Sanofi hraje na city akcionářům Aventisu

PAŘÍŽ

Francouzská farmaceutická společnost Sanofi-Synthélabo vytáhla v boji o převzetí konkurenčního Aventisu těžký kalibr a zatlačila na city akcionářů. Ve středečním vydání britského Financial Times si Sanofi zaplatila celostránkový inzerát, na němž je malý chlapec, který nemůže dostat potřebné léky a nápis Zdraví je důležité.

Článek

Sanofi v inzerátu obhajuje svou nabídku na převzetí Aventisu a tvrdí, že sloučení obou firem bude znamenat obrovský krok vpřed ve výzkumu. Pacienti by se tak podle inzerátu měli dříve dočkat léků, které potřebují.

"Kdo řekne Tomáškovi, že léky, které by ho mohly vyléčit, možná budou existovat až za 20 let? Vy?," píše se pod fotografií, na které je nemocný hoch.

Sanofi předložila nepřátelskou nabídku na převzetí Aventisu v pondělí. Aventis ale s nabídkou nesouhlasí a naopak začal chystat obrannou strategii. Sanofi nabízí kolem 48 miliard dolarů, což se Aventisu zdá málo. Aventis navíc svého konkurenta obviňuje, že má sám strach z případného převzetí jinou firmou.

Aventis na dnešek svolal mimořádnou schůzku dozorčí rady, kde se má o návrhu Sanofi rozhodnout. Očekává se ale, že rada nabídku odmítne. Americké investiční banky, Goldman Sachs, Morgan Stanley a Rothschild již připravují strategii, která by měla Aventis před nepřátelským převzetím uchránit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám