Hlavní obsah

Sada kuchyňského náčiní z Německa obsahuje karcinogenní látku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerstvo zdravotnictví varuje před sedmidílnou plastovou sadou kuchyňského náčiní z polyamidu. Pomůcka do kuchyně vyrobená v Německu totiž obsahuje látku diaminodifenylmethan, která má karcinogenní účinky na lidský organismus. Uvedl to mluvčí ministerstva Vlastimil Sršeň.

Foto: MZČR

KITCHEN 7 PIECES

Článek

„Riziko pro spotřebitele spočívá v tom, že při styku tohoto výrobku s potravinami nebo připravovanými pokrmy může docházet k jejich kontaminaci karcinogenními látkami a následně k jejich konzumaci spotřebiteli,“ informoval Sršeň.

Foto: MZČR

KITCHEN 7 PIECES

Sada se skládá z bílé misky s černým uchem a černou spodní částí. V ní se nachází šest kusů černého kuchyňského náčiní, konkrétně tři lžíce různých tvarů, obracečka, naběračka a lžíce na špagety.

Výrobek, prodávaný společností Möbelix, se nachází v kartonové skládačce, na níž je uveden název výrobku, čárový kód a webová adresa výrobce a distributora plast1.eu.

Reklama

Výběr článků

Načítám