Hlavní obsah

Ryanair mají velké plány: zdvojnásobit počet pasažérů krizi navzdory

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dublin

Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair přišly prostřednictvím svého šéfa Michaela O’Learyho s ambiciózním plánem, který předpokládá v následujícím desetiletí zdvojnásobení počtu cestujících. Informoval o tom server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ředitel nízkonákladových aerolinek Ryanair Michael O'Leary

Článek

V rozhovoru pro list Financial Times O’Leary nastínil, že by rád v daném období zvýšil počet přepravených cestujících ze současných 72 miliónů na 120 až 130 miliónů.

Společnost by prý ráda nakoupila až 300 nových letounů, a to i přes přetrvávající atmosféru ekonomické nejistoty. V této souvislosti už navázala kontakty s ruskými a čínskými výrobci. Jako příklad uvedl O’Leary čínský Comac nebo ruský Irkut. V současné době čítá letecký park Ryanairu 270 letadel typu boeing vyráběných ve Spojených státech.

Těmito chystanými kroky by se aerolinky chtěly stát jednou z největších světových leteckých společností. Podle O’Learyho by právě dluhové problémy v eurozóně mohly pomoci navýšit podíl na trhu posílením poptávky po nízkonákladovém cestování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám