Hlavní obsah

Rozzuření odboráři Air France donutili manažery k úprku

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik stovek odborářů v pondělí prorazilo bránu a vtrhlo na jednání vedení letecké společnosti Air France v Paříži. Rozhněvaní zprávou o chystaném propouštění napadli několik manažerů, kteří před nimi museli utéct za asistence policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nespokojení zaměstnanci Air France vtrhli do budovy ředitelstvíVideo: Reuters

 
Článek

Na snímcích agentury AP jsou vidět personální ředitel Air France Xavier Broseta a zástupce ředitele pro dlouhé lety Pierre Plissonnier s košilemi roztrhanými na cáry.

Air France se nepodařilo dohodnout s piloty na úsporném programu a šéf firmy Alexandre de Juniac v pátek oznámil náhradní plán, který počítá s propuštěním 2900 lidí.

Právě na pondělním jednání chtěli manažeři upřesnit chystané „významné“  škrty, řekl Juniac rádiu Evropa 1.

Air France stejně jako ostatní tradiční letečtí přepravci je na krátkých linkách pod silným tlakem konkurence nízkonákladových rivalů a na dlouhé vzdálenosti jí odebírají zákazníky expandující přepravci z Blízkého východu.

Francouzský premiér Manuel Valls ve čtvrtek piloty vyzval, aby se snažili dospět s vedením k dohodě. Ministr hospodářství Emmanuel Macron v pátek řekl, že Air France nutně potřebuje reformy, pokud má přežít, a vyzval piloty, aby přistoupili na plán restrukturalizace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám