Hlavní obsah

Rossmann loni zvýšil tržby a plánuje otevřít další pobočky

Novinky, ČTK, bož

Německý řetězec drogerií Rossmann loni zvýšil tržby o 3,5 procenta na 10,35 miliardy eur (271 miliard korun). Těžil zejména z toho, že mohl mít otevřeno i navzdory pandemii, na rozdíl od jiných podniků. Firma, která podniká také v Česku, to uvedla ve čtvrtek.

Foto: Profimedia.cz

Německý řetězec drogerií Rossmann loni zvýšil tržby o 3,5 procenta na 10,35 miliardy eur (271 miliard korun).

Článek

Příští rok se chystá otevřít dalších 75 prodejen v Německu a 120 obchodů v zahraničí, investovat chce do expanze 200 milionů eur (5,24 miliardy korun).

Nebýt dočasného snížení daně z přidané hodnoty (DPH), které německá vláda zavedla na podporu spotřeby, zvýšily by se tržby o šest procent, uvedla agentura DPA. V tuto chvíli provozuje přes 4200 poboček a zaměstnává zhruba 56 tisíc lidí.

V Česku Rossmann vykázal tržby 3,5 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o 14 procent. Čistý zisk společnosti klesl o čtvrtinu na 31,4 milionu korun.

Drogerie DM v Česku poprvé s obratem přes deset miliard

Ekonomika

V Polsku, Maďarsku, České republice, Španělsku, Turecku, Albánii a v Kosovu se dopady epidemie covidu-19 na hospodaření firmy projevily silněji. Někde musel Rossmann i zavřít.

Růst obratu v zahraničí tak po očištění od měnových výkyvů činil dvě procenta. V Německu tržby vzrostly o 4,7 procenta. Domácí trh se přitom na celkovém obratu podílel ze 70 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám