Hlavní obsah

Rohlík už je v Německu. Začíná s rozvozem v Mnichově

Dlouho avizovaný vstup české skupiny Rohlik Group na německý trh se stal skutečností. Pod názvem Knuspr.de zahajuje donášková služba od pondělka ostrý provoz v Mnichově.

Foto: Rohlik Group

Rohlik Group působí v Německu pod názvem Knuspr.de.

Článek

Kurýři Knuspr.de v Německu objednávky rozvážejí od pondělí do soboty od 7 do 22 hodin. Společnost uvedla, že garantuje doručení do tří hodin od objednání.

Před spuštěním ostrého provozu společnost provedla testování v rámci beta provozu. Ten byl podle všeho úspěšný, zpětná vazba od zákazníků měla být převážně pozitivní.

V zimě chce společnost zahájit rozvoz ve Frankfurtu nad Mohanem. Příští rok se chystá službu rozšířit na Dortmund, Hamburk nebo Kolín nad Rýnem.

Bolt dostal od investorů 15 miliard korun. Chystá konkurenci Rohlíku

Ekonomika

V Česku Rohlík.cz funguje od roku 2014. V prosinci loňského roku skupina spustila ve Vídni službu Gurkerl.at. Kromě toho působí také v Maďarsku jako Kifli.hu, Německo se tak stává čtvrtou zemí, kde firma podniká.

V blízké budoucnosti by skupina měla expandovat také do Rumunska, Itálie, Francie a Španělska.

Přes sedm miliard od investorů

Skupina před nedávnem získala od investorů na německou expanzi 190 milionů eur (4,8 miliardy korun). Hlavními investory byly Partech a Index Ventures, dále investice poskytly EBRD, J Banka, Quadrille Capital, R2G a dosavadní investor Enern.

„O tři měsíce později jsme získali dalších 100 milionů eur (2,5 miliardy korun) a dosáhli jsme statusu jednorožce (společnosti, jejichž hodnota přesahuje miliardu dolarů – pozn. red.),” doplnil zakladatel firmy Tomáš Čupr.

Rohlík získal od investorů pět miliard, míří do Německa

Ekonomika

V loňském roce Rohlik Group zvýšila obrat o sto procent na 300 milionů eur (7,6 miliardy korun) a obsluhovala 750 tisíc zákazníků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám