Hlavní obsah

Řidiči poruchových toyot si často pletli brzdu s plynem, tvrdí analýza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za nechtěným zrychlováním vozů Toyota stály v některých případech chyby řidičů. Uvedla to japonská automobilka Toyota Motor. Podle listu Wall Street Journal ukazují na chyby některých řidičů rovněž první výsledky analýzy americké vlády.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Článek

List s odvoláním na zdroje obeznámené s výsledky testů amerického ministerstva dopravy uvedl, že někteří řidiči, kteří si stěžovali na nechtěné zrychlování svého automobilu, možná omylem šlapali na plynový pedál místo na brzdu.

Toyota byla kvůli problémům s nechtěným zrychlováním nucena svolat po celém světě k opravě přes osm miliónů automobilů. Nechtěné zrychlování toyot by mohlo být podle americké vlády v uplynulých deseti letech spojeno s 89 úmrtími ve Spojených státech.

Automobilka v dubnu souhlasila se zaplacením rekordní pokuty 16,4 miliónu dolarů (téměř 330 miliónů Kč), kterou firmě kvůli údajnému zatajování problémů s vadnými plynovými pedály vyměřily americké úřady. Odmítla však obvinění americké vlády, že porušila zákon.

Toyota je nyní největší automobilkou na světě. Svou vedoucí pozici si firma vybudovala nabídkou bezpečných a spolehlivých automobilů za rozumnou cenu. Rozsáhlá svolávání automobilů k opravě však mají negativní dopad na její pověst výrobce kvalitních vozů.

Reklama

Související témata:

Související články

Toyota omladila a zlevnila model RAV4

České zastoupení Toyoty uvede 1. května na tuzemský trh omlazenou Toyotu RAV4. Základní cena s motorem 2,0l Valvematic, šestistupňovou manuální převodovkou...

Automobilka Toyota se loni vrátila k zisku

Japonská automobilka Toyota Motor Corp. se loni vrátila k zisku. Čistý zisk za rok do konce března činil 209 miliardy jenů (45,6 miliardy Kč) ve srovnání...

Výběr článků

Načítám