Hlavní obsah

Remoska vyrazila na trh s novým modelem

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frenštát pod Radhoštěm

Zdvojnásobit výrobu – a tím i zaměstnanost plánuje firma Remoska z Frenštátu pod Radhoštěm. Ta už dvacet let křísí zašlou slávu stejnojmenných elektrických pečicích mís.

Foto: Pavel Karban, Právo

Smělé cíle má pro letošní rok frenštátská společnost Remoska, vyrábějící stejnojmenné elektrické pečicí mísy. Současný počet zhotovených 30 tisíc kusů chce zdvojnásobit.

Článek

„Ročně vyrábíme zhruba 30 tisíc remosek, z nichž 20 tisíc dodáváme na český a slovenský trh a 10 tisíc do Velké Británie. Prodáváme i jinde ve světě, ale na jiných trzích se jedná jen o stovky kusů,“ sdělil Právu jednatel frenštátské firmy Ivo Svoboda.

Remosky se začaly vyrábět v roce 1957 v Kostelci nad Černými lesy. Do roku 1991 se vyrobilo asi 1,5 miliónu kusů čtyřlitrových elektrických pečicích mís. V roce 1967 přišla na trh menší dvoulitrová varianta, té se vyrobilo více než 1,2 miliónu kusů. Po roce 1989 však prodej remosek prudce klesl. Obnova jejich slávy se datuje do roku 1994, kdy byla založena společnost Remoska a výroba se přestěhovala do Frenštátu.

Foto: Pavel Karban, Právo

Frenštátská Remoska, vyrábějící stejnojmenné elektrické pečicí mísy, chce letos jejich výrobu zdvojnásobit na 60 tisíc kusů.

Největší předností je nízká spotřeba

Nejnovější model ve dvou– a čtyřlitrovém provedení dodává firma na český trh od loňského podzimu a do Velké Británie pouhé tři týdny.

„Dnes je spotřeba u nového modelu jen 400 wattů – proti předchozímu modelu je to ještě o 100 wattů méně,“ zdůraznil Svoboda s tím, že právě nízká spotřeba je největší devízou jejich výrobku. „Jen předehřátí elektrické trouby stojí stejně jako hodina provozu remosky,“ upozornil. Vyzdvihl i moderní design a mobilitu nynějších modelů.

Foto: Pavel Karban, Právo

Smělé cíle má pro letošní rok frenštátská společnost Remoska, vyrábějící stejnojmenné elektrické pečící mísy. Současný počet zhotovených 30 tisíc kusů chce zdvojnásobit.

„U nového modelu jsme se navíc vrátili zcela k původnímu řešení, takže víko je opět bez skla, protože pod ním docházelo k nedopečení některých potravin,“ vysvětluje jednatel.

Foto: Pavel Karban, Právo

Smělé cíle má pro letošní rok frenštátská společnost Remoska, vyrábějící stejnojmenné elektrické pečící mísy. Současný počet zhotovených 30 tisíc kusů chce zdvojnásobit.

Remoska je stále vyráběna z hliníku, který je dobrým vodičem tepla, nyní s dvouvrstvým nepřilnavým povrchem z teflonu. Horní část víka je z nerezu. „Už teď pracujeme na novém modelu, který by měl mít třívrstvý nepřilnavý povrch,“ poodhalil jednatel nejbližší plány frenštátské Remosky.

Anketa

Používáte remosku?
Ano
58,6 %
Mám ji, ale nepoužívám
5,2 %
Nepoužívám, ale znám ji
33,5 %
Remosku vůbec neznám
2,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12388 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám