Hlavní obsah

Registr řidičů v celé ČR nefungoval, nešlo tisknout doklady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Centrální registr řidičů ve čtvrtek ráno přibližně hodinu částečně nefungoval, nešlo tisknout doklady. Problém se týkal celé republiky. Řekl to mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold. Co bylo příčinou závady, zatím nevěděl.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ilustrační foto

Článek

Neřold uvedl, že problém s tiskem dokladů se v aplikaci registru objevil krátce po 07:30, v 08:40 byla závada odstraněna.

"Potíže se týkaly jen vytištění, to samozřejmě komplikovalo práci úředníkům, je ale možné použít náhradní řešení, například doklady vydat ručně," doplnil mluvčí.

O potížích informovali i zástupci magistrátů v Ostravě, Brně, Hradci Králové a Českých Budějovicích.

"Zjistili jsme to ráno. Tím, že nejde nic tisknout, tak jsme v koncích," řekl krátce po výpadku tisku Ladislav Prudil z brněnského magistrátu.

"V evidenci motorových vozidel jsou potíže, nejdou tisky a hlásí to další závady. Ve středu se prý dělaly nějaké změny na helpdesku," řekl k tomu vedoucí oddělení dopravy a silničního hospodářství českobudějovického magistrátu Jaroslav Mráz.

Ministerstvo dopravy v březnu napojilo registr řidičů na databázi základních registrů, což se ale neobešlo bez dílčích komplikací. Kvůli neúměrné délce odezvy při práci se systémem muselo být spuštění nové verze o deset dní odloženo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám