Hlavní obsah

Řeckému premiérovi odpojili omylem telefon kvůli neplacení účtů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Řeckému premiérovi Jorgosi Papandreovi, jehož vláda se pustila do rozsáhlých finančních škrtů kvůli hlubokému zadlužení země, odpojila omylem největší telekomunikační společnost v zemi pevnou domácí telefonní linku kvůli údajně nezaplaceným účtům. A to právě v době, kdy stát sám splácel vládní dluhopisy.

Článek

Operátor OTE premiéra odpojil na tři dny, a to od 19. do 21. května, na základě omylu pracovnice společnosti, která si Papandrea spletla s neplatičem. Na omyl se přišlo až s určitým zpožděním, snad i proto, že premiérova rodina je zvyklá spíš komunikovat mobilními telefony.

Shodou okolností 19. května splatila řecká vláda desetileté dluhopisy v hodnotě 8,5 miliardy eur (217 miliard korun). Použila k tomu část půjčky 110 miliard eur (2,8 biliónu korun) rozložených na tři roky, které jí slíbily poskytnout země eurozóny a Mezinárodní měnový fond. A následující den ochromila Řecko generální stávka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám