Hlavní obsah

Raiffeisenbank stoupl zisk na 2,6 miliardy korun

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Páté největší bance v Česku Raiffeisenbank loni stoupl čistý zisk meziročně o 2,6 procenta na 2,6 miliardy korun. Aktiva banky meziročně vzrostla o 29 procent na 318 miliard korun. K růstu přispěla akvizice retailového bankovnictví české Citibank. Banka o tom v úterý informovala v tiskové zprávě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Raiffeisenbank na Karlově náměstí, Praha

Článek

Vklady klientů Raiffeisenbank meziročně narostly o 24 procent na 227 miliard korun, objem poskytnutých úvěrů stoupl o 13 procent na 214 miliard.

„Naše celková aktiva v průběhu třetího čtvrtletí poprvé překonala hranici 300 miliard korun. Čistý zisk překonal předloňský rekord,” řekl generální ředitel Raiffeisenbank Igor Vida.

Celkové provozní výnosy banky vzrostly o 10,6 procenta především díky jednorázovému výnosu z prodeje činností souvisejících s akceptací platebních karet a prodeji akcií společnosti Visa Europe.

Převzala i klienty Zuno Bank

Čisté úrokové výnosy meziročně vzrostly o tři procenta na 6,3 miliardy. Čisté příjmy z poplatků meziročně klesly o 7,6 procenta na 1,69 miliardy. Provozní náklady stouply o 20,5 procenta na 6,11 miliardy, hlavně kvůli nákladům na integraci retailového bankovnictví české Citibank.

Loni na podzim pod Raiffeisenbank přešly účty českých klientů sesterské internetové banky Zuno, kterou se nepodařilo prodat.

Raiffeisenbank poskytuje v Česku bankovní služby od roku 1993. Majoritním akcionářem je rakouská Raiffeisen Bank International.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám