Hlavní obsah

Raiffeisenbank klesl čistý zisk

• Aktualizováno
Novinky, bož

Raiffeisenbank v České republice za první čtvrtletí letošního roku poklesl čistý zisk oproti stejnému období loňského roku o devět procent na 808 milionů korun. Hospodářské výsledky banka zveřejnila ve čtvrtek.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Budova Raiffeisen Bank International, matky české Raiffeisenbank, ve Vídni.

Článek

Aktiva banky stoupla meziročně o 6,6 procenta na 380 miliard korun.

Čisté úrokové výnosy banky vzrostly o 4,9 procenta na 2,22 miliardy korun. Příjmy z poplatků stouply o 9,3 procenta na 448 milionů korun. Celkové provozní výnosy banky se zvýšily o 3,7 procenta na 2,96 miliardy korun.

Naopak náklady banky vzrostly meziročně o pět procent na 296 miliard.

Air Bank klesl zisk o pět procent

Ekonomika

Objem poskytnutých úvěrů byl v tomto čtvrtletí oproti stejnému období loňského roku vyšší o pět procent, 253 miliard korun. Klientské vklady vzrostly o 11,3 procenta na 296 miliard korun.

Raiffeisenbank působí na českém trhu od roku 1993. Jejím majoritním akcionářem je rakouská instituce Raiffeisen Bank International A.G.

Reklama

Související články

Velkým americkým bankám prudce poklesl zisk

Americké bance Bank of America v prvním čtvrtletí poklesl zisk meziročně o 48,5 procenta na 3,54 miliardy dolarů (87,3 miliardy korun). Prudce klesl zisk...

Deutsche Bank překvapila nečekaným ziskem

Německá investiční banka Deutsche Bank za první čtvrtletí letošního roku vykázala nečekaný zisk 206 milionů eur (5,6 miliardy korun) před zdaněním. V pondělí...

Výběr článků

Načítám