Hlavní obsah

Přímé spojení mezi Prahou a čínským Čcheng-tu přerušeno až do 28. března

Letecká linka mezi Prahou a čínským Čcheng-tu bude od 12. února do 28. března přerušena. Vyplývá to z informací prodejce letenek Student Agency a Letiště Praha. Dosud se z Prahy pravidelně létalo do čtyř čínských měst.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Letadlo Sichuan Airlines

Článek

Praha dosud měla čtyři letecká spojení s Čínou. Do Pekingu létá od roku 2015 Hainan Airlines. O rok později začal Sichuan Airlines létat do Čcheng-tu, které je metropolí provincie Sečuán. V roce 2017 pak China Eastern Airlines spustily linku do Šanghaje, s mezipřistáním v Si-anu, hlavním městě provincie Šen-si.

Jde o 12 spojení týdně. Loni podle letiště využilo přímých leteckých spojení mezi Prahou a Čínou 188 tisíc cestujících v obou směrech. I v důsledku epidemie koronaviru v Číně poptávka po letenkách do Říše středu v posledních týdnech upadá.

Češi mění termíny cest do Číny, nové letenky nekupují

Ekonomika

Své pravidelné linky do Číny už v minulých dnech dočasně přerušily například British Airways, Air France, Lufthansa a řada dalších. Dopravci i prodejci letenek cestujícím nabízejí bezplatné zrušení letenek nebo změnu termínu odletu.

K omezování provozu mezi Prahou a Čínou přistoupili někteří dopravci už dříve. Od března skončí linka do Pekingu, u linky do Šanghaje pak budou místo současných pěti spojů týdně létat každý týden čtyři. V těchto případech však omezení zřejmě nesouvisí se šířením koronaviru. Spekuluje se o komerčních či politických důvodech.

Kromě přímých spojení se lze z Česka do Číny dostat i přestupními spoji, například přes Amsterdam.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám