Hlavní obsah

Představení finalistů ekologické soutěže E.ON Energy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ani v letošním roce nepřestává hledání nejlepších udržitelných a úsporných projektů Česka. Soutěž E.ON Energy Globe, prestižní tuzemské ocenění v oblasti ekologie a udržitelnosti, představuje ve svém čtrnáctém ročníku šestici finalistů. Tiskové konference, která proběhla ve čtvrtek 28. července 2022 se zúčastnila i generální ředitelka E.ON v ČR Claudia Viohlová.

Záznam: Představení finalistů ekologické soutěže E.ON EnergyVideo: ČTK

 
Článek

Kdo se stane celkovým vítězem z původních letošních 165 nominovaných, o tom může veřejnost rozhodnout svými hlasy až do konce září na webové stránce www.energyglobe.cz.

V letošním čtrnáctém ročníku hlásí soutěž řadu novinek. Tou první, nejpodstatnější je fakt, že se změnil formát. Letos už nebudou finalisté rozděleni do kategorií, kde bojovali vždycky ve dvojicích, ale soutěžit bude šest projektů najednou v jedné finálové kategorii a vyhlašovat se budou nejlepší tři.

Letos do výběrů finalistů zasáhla poprvé také veřejnost, kdy rozhodovala o tzv. divoké kartě a tím rozhodla o posledním finalistovi. Celkový vítěz si odnese hlavní cenu 300 000 korun na svůj další rozvoj od společnosti E.ON, pořadatele soutěže.

Další ocenění si pak odnesou ceny od partnerů soutěže, kterými jsou letos Stiebel Eltron, Duko Hlinsko, Hornbach Baumarkt CS. Zkrátka nepřijdou ani vylosovaní hlasující, kteří dostanou rodinný let balonem, víkendový pobyt a další ceny od partnerů soutěže.

O vítězství v soutěži se bude ucházet obec Kněžice, která chytře řeší svou energetickou soběstačnost a je příkladem energeticky nezávislé obce. Druhým finalistou, který bude chtít zaujmout veřejnost, je společnost Myco se svým obalovým materiálem z hub.

Do finále se rovněž probojoval projekt úsporného řízení osvětlení Savee a Biotop raků v Rokycanech. Pátým finálovým uchazečem je severomoravská obec Rybí, která ukazuje cestu, jak snadno čistit odpadní vody v menších obcích. Díky hlasům veřejnosti se šestým finalistou stala společnost Wienerberger se svým řešením fotovoltaiky integrované do střešní krytiny.

 Komerční obsah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám