Hlavní obsah

Pražské metro čeká další omezení, po Andělu se uzavře i vstup do stanice Náměstí Republiky

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestující pražského metra čeká na trase B další omezení. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) bude od středy devět měsíců pracovat na výměně eskalátorů na vstupu stanice Náměstí Republiky ve směru od nákupního centra Palladium. DPP to uvedl v tiskové zprávě. Cestující budou moci využívat druhý vstup od Masarykova nádraží, který je vzdálen asi 250 metrů.

Foto: Novinky

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) bude od středy devět měsíců pracovat na výměně eskalátorů na vstupu stanice Náměstí Republiky ve směru od nákupního centra Palladium.

Článek

Pro cestu od náměstí Republiky k Masarykovu nádraží lze také využít pravidelné tramvajové linky. Práce v podchodu u nákupního centra Palladium podle DPP nebudou bránit ve vstupu do obchodního centra ani ve využívání služeb obchodníků v podchodu.

„Nové eskalátory budou plně odpovídat svými parametry požadavkům na moderní zařízení se sníženou energetickou náročností provozu, zvýšenou bezpečností a snížením požárního rizika,“ uvedl DPP.

Dopravní podnik už 18. září uzavřel vstup do stanice metra Anděl na stejné lince. I zde je důvodem výměna eskalátorů. Po dobu uzavírky je cestujícím k dispozici vstup ve směru Na Knížecí. [celá zpráva]

Již od června je na lince B omezen vstup a výstup ve stanici Palmovka. Kromě modernizace pohyblivých schodů zde DPP chystá bezbariérový přístup. DPP uzavřel vstupy do stanice metra v oblasti ulic Zenklova a Na Žertvách. Vstup je možný pouze vestibulem směrem do ulice Na Žertvách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám