Hlavní obsah

PPF nabídla státu O2 Arenu pro očkovací centrum

V prostorech pražské O2 areny by mohlo vzniknout velkokapacitní očkovací centrum. Majitel arény, skupina PPF, to opětovně nabídla státu za symbolické nájemné. Menší hala O2 universum už sloužila jako očkovací centrum letos v létě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Archivní foto

Článek

„Skupina PPF je připravena poskytnout státu prostory pro znovuvybudování očkovacího centra v O2 areně, a to za stejných podmínek, jako tomu bylo v minulosti, tedy pouze za symbolické nájemné,“ uvedla skupina v úterý na svém Twitteru.

Michal Průša z oddělení komunikace Novinkám potvrdil, že teď by se skutečně jednalo o O2 arenu a nikoli menší halu O2 universum. Konkrétní datum, kdy by případně mohlo očkovací centrum začít fungovat, skupina nesdělila.

O2 universum se v Národní očkovací centrum v letošním roce už jednou proměnilo. Tamní provoz měla na starost Ústřední vojenská nemocnice. Očkovat se tam začalo 3. května, a to výhradně vakcínou Comirnaty od společnosti Pfizer/BioNTech.

Očkovací centrum na Vyšehradě se plní, fronty bez registrace jsou zatím jen na hodinu

Koronavirus

Původní nájemní smlouva měla skončit na konci července, z důvodu velkého zájmu o očkování ale nakonec byla prodloužena do 12. září. Provoz ÚVN ukončila k 10. září. Za celou dobu tam zdravotníci rozdali přes 680 tisíc dávek vakcíny proti covidu-19.

Kromě O2 areny od PPF dostal stát také nabídku celého patra v obchodním domě Kotva, uvedl premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) na společné tiskové konferenci se jmenovaným premiérem Petrem Fialou (ODS), kde podpořili iniciativu k urychlení očkování posilující dávkou vakcíny proti covidu-19.

Reklama

Výběr článků

Načítám