Hlavní obsah

PPF koupila v Rotterdamu mrakodrap za 1,3 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina PPF koupila v nizozemském Rotterdamu budovu Millennium Tower. Ta nabízí k pronájmu přibližně 30 tisíc metrů čtverečních a 167 parkovacích míst. Od Commerzbank AG ji koupila PPF Real Estate za přibližně 47,5 miliónu eur (1,31 miliardy korun). Transakci potvrdil mluvčí skupiny PPF Radek Stavěl.

Foto: Profimedia.cz

Budova Millennium Tower v Rotterdamu

Článek

Budova je využita zčásti jako hotel, zbylé plochy tvoří kancelářské prostory pronajaté přibližně deseti velkým nájemcům.

Akvizice Millennium Tower je desátým nákupem PPF Real Estate v Nizozemsku během posledních 18 měsíců. Aktuálně tak spravuje na tamním trhu portfolio asi 200 tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch.

Foto: Profimedia.cz

Budova Millennium Tower v Rotterdamu

PPF Real Estate patří mezi největší subjekty na trhu v celém regionu střední a východní Evropy. Spravuje aktiva blížící se miliardě eur (27,6 miliardy korun).

PPF Real Estate je součástí domácí investiční skupiny PPF, která investuje do různých odvětví, jako jsou telekomunikační služby, bankovnictví a finanční služby, pojištění, nemovitosti, těžba kovů, zemědělství, obchod a biotechnologie.

Skupina PPF, jejímž většinovým vlastníkem je nejbohatší Čech Petr Kellner, rozvíjí aktivity v teritoriu od Evropy po Rusko, v USA a v Asii. Její majetek dosahoval ke konci června 24 miliard euro (662 miliard korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám