Hlavní obsah

Pozor na umělé nehty z Číny, varuje ministerstvo

– Praha
Novinky, pit

Ministerstvo zdravotnictví varuje před používáním dvou sad umělých nehtů původem z Číny. Ty totiž obsahují v kosmetických přípravcích zakázanou látku dibuthylftalát, uvedla mluvčí ministerstva Viktorie Plívová.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví České Republiky

Článek

Jedna sada plastových nehtů na ruce má různý design. Balení je tvořeno plastovým obalem s 12 ks nehtů a lepidlem v červené tubě. Vše je vloženo do kartonové košilky s výřezem. Na zadní straně kartonu jsou mimo jiné návod k použití a varování v anglickém jazyce a uvedení země původu. Na přední straně výrobku je uveden jeho název a počet kusů nehtů v balení.

Další sada plastových nehtů na ruce je v různých odstínech francouzské manikúry. Balení je tvořeno plastovým obalem s 12/24 kusy nehtů a lepidlem v červené tubě. Vše je vloženo do plastové krabičky.

„Riziko pro spotřebitele spočívá v tom, že při použití výrobku může docházet ke kontaktu s kůží, přičemž látka, která nesmí být součástí složení kosmetických prostředků, může přestupovat do organismu, kde představuje riziko pro reprodukci či může nepříznivě ovlivňovat zdraví zejména u citlivých skupin obyvatel,“ uvedl hlavní hygienik ČR Vladimír Valenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám