Hlavní obsah

Pořadatel Jacksonových koncertů čelí miliónovým ztrátám

– Londýn
Novinky, Tomáš Reiner

Pořadatel zrušených koncertů Michaela Jacksona v Londýně, společnost AEG Live, čelí miliónovým ztrátám. Podle některých zpráv se pojistila jen proti případnému zrušení deseti koncertů a nikoliv všech padesáti, které naplánovala.

Foto: Files, Reuters

Michael Jackson

Článek

Firma, která také u Temže ve východní části Londýna vlastní londýnskou O2 Arenu (dříve Millenium Dome), kde měl Jackson se svou show „This Is It“ vystupovat, oznámila, že podrobnosti o vrácení vstupného zveřejnění během týdne.

Série Jacksonových londýnských koncertů měla odstartovat 13. července a lístky na jeho vystoupení si v rozmezí minut koupilo 800 000 lidí, přičemž utratili v přepočtu přes 1,5 miliardy korun. Produkce AEG už podle amerického hudebního magazínu Billboard do podniku investovala 30 miliónů dolarů (zhruba 540 miliónů korun).

Zprávy, že se AEG nepojistila proti zrušení 40 koncertů podporují pochyby pojišťoven, že Jackson padesát koncertů fyzicky zvládne. On sám k tomu řekl, že původně souhlasil jen s deseti vystoupení a zbylých 40 bylo dohodnuto bez jeho souhlasu. Pojištění některých show potvrdila společnost Lloyds.

O práci přišly také stovky pracovníků, kteří měli zajišťovat organizaci koncertů. Smlouvy už mělo podepsáno asi tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám