Hlavní obsah

Becherovku kupuje polský nápojářský gigant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polská skupina Maspex kupuje od francouzské společnosti Pernod Ricard českou likérku Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB). Firmy o tom informovaly v tiskových zprávách. Výši transakce neuvedly. Smlouvu o prodeji firmy podepsaly ve čtvrtek. Dokončení obchodu se očekává do konce června 2024.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Maspex je největší soukromá společnost v potravinářském sektoru v Polsku a jedna z největších ve střední a východní Evropě. Spolumajitel a ředitel skupiny Maspex Krzysztof Pawiński uvedl, že Becherovka má posílit pozici společnosti v Česku i na Slovensku.

„V současnosti jí patří druhé místo v segmentu bylinných likérů v České republice. Je pro nás velmi důležité, že se jedná o značku s bohatou tradicí, která se vyrábí nepřetržitě od roku 1807,“ uvedl ředitel.

Firma Jan Becher - Karlovarská Becherovka je společností s více než dvousetletou tradicí. Byla založena v roce 1807 rodinou Becherů, tehdy jako rodinný podnik. Becherovka byla roku 1922 zaregistrovaná jako ochranná známka. Status akciové společnosti má od roku 1994. V roce 2001 byl dokončen proces privatizace a společnost přešla do vlastnictví francouzské skupiny Pernod Ricard, která je druhým největším výrobcem alkoholických nápojů na světě.

Kofola vstupuje na pivní trh. Kupuje většinový podíl ve výrobci Holby či Zubru

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám