Hlavní obsah

Polské mleté maso z Lidlu obsahovalo salmonelu

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve čtvrtek varovala, aby lidé nejedli mix polského hovězího a vepřového mletého masa z Lidlu. V balení inspektoři zjistili bakterie salmonely.

Foto: SZPI

V balení inspekce zjistila bakterie salmonelly.

Článek

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) vložila do evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF) informaci o zjištění závadné potraviny,“ uvedl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Salmonelu analýza zjistila u půlkilového balení mixu hovězího a vepřového masa. Jako výrobce je uvedený „Zaklady Miesne Henryk Kania S.A.“ z Mokrska v Polsku.

"Výrobek inspektoři odebrali v distribuci společnosti Lidl Česká republika v.o.s.," uvedl Kopřiva. Produkt už se v tuto chvíli neprodává, měl totiž na etiketě datum spotřeby do 5. března, tedy do neděle minulého týdne. Lidé by jej však mohli mít třeba v mrazáku.

„SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali, ani nerozbalovali a případně vrátili do místa, kde jej zakoupili. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv,“ upozornil Kopřiva.

S prodejcem inspekce zahájí správní řízení o uložení sankce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám