Hlavní obsah

Polovina Čechů si ani o dovolené nevypíná služební mobil

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Celkem 49 procent českých zaměstnanců si o dovolené sice vypíná e-mail, nechává si ale zapnutý služební telefon. Jak ukázal průzkum společnosti Sodexo, pouhých 14 procent zaměstnanců si dokáže užít dovolenou, aniž by při ní nahlíželi do firemních e-mailů nebo využívali služební telefon.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Jako důvod zaměstnanci uvádějí, že chtějí vědět, co je po dovolené v pracovním procesu čeká.

Jak průzkum dále ukázal, poměrně značný počet pracujících si ani nestihne vybrat celou dovolenou. Pouze 28 procent si vybere dovolenou každoročně beze zbytku, 14 procent si převádí do nového roku více než třetinu své dovolené. Alespoň pár dní si do dalšího roku převádí téměř 60 procent.

"Je velmi důležité, aby si zaměstnanci uměli udělat čas na sebe a netrávili dovolenou prací. Vyvážený poměr mezi prací a volným časem má z dlouhodobého hlediska zásadní vliv na výkonnost a udržitelnost takového výkonu," sdělila Magdalena Pořízková, expertka na motivaci společnosti Sodexo.

Velké množství zaměstnanců se zapnutými mobily v době dovolené podle Pořízkové ukazuje na značné rezervy v delegování pracovních povinností a v týmové spolupráci.

Anketa

Vypínáte si o dovolené služební mobil?
Ano
37,9 %
Ne
62,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 506 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám