Hlavní obsah

Polovina Čechů je se svými šéfy spokojena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Přímý nadřízený je pro polovinu Čechů člověkem na svém místě. Za jeho hlavní kladný povahový rys lidé nejčastěji označují slušné jednání. Jako nedostatky nejčastěji uvádějí váhavost. Vyplývá to z průzkumu společnosti NFO Aisa, která se zabývá strategií řízení.

Foto: NG Myslbek

Dárky se balily do designových papírů, navržených českými celebritami

Článek

Více než pětina dotázaných, 22 procent, míní, že jejich nadřízený je odborníkem, který však neumí vést lidi. Sedm procent respondentů mu tuto dovednost přisuzuje, nepovažuje jej ale za experta. K nabízené odpovědi, že se jejich nadřízený pro svou funkci nehodí, se přiklonilo 11 procent oslovených. Zbytek z 520 dotázaných nedokázal odpovědět.

Slušné jednání považuje za hlavní kladný povahový rys svého nadřízeného 18 procent respondentů, 15 procent za něj označilo odbornost a deset se přiklonilo ke klidnému jednání. Pracovitosti si na svém šéfovi nejvíce cení devět procent, kamarádskosti a tolerance šest procent a vstřícnosti, chytrosti a spravedlivosti pět procent dotázaných.

Na žebříčku nejčastějších záporných rysů dominuje váhavost, kterou uvedlo 11 procent respondentů, nervozita a nadřazenost, jež udává deset procent, a neprůbojnost, která nejvíce vadí sedmi procentům. Výbušnost a nedostatek sebeovládání stejně jako nepřiměřenou přísnost v průzkumu uvedlo šest procent oslovených a malichernost pět procent.

Podle analytiků se postoje lidí v této oblasti v posledních třech letech příliš nezměnily.

Anketa

Jaké vlastnosti si na svém šéfovi/šéfce ceníte nejvíc?
slušného chování
21,2 %
rozhodnosti
19,2 %
pracovitosti
16 %
odbornosti
17,9 %
necením si na něm/ní žádné vlastnosti
25,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 156 čtenářů.

Jaký je český šéf

čeho si podřízení cení:

:: slušnosti

:: odbornosti

:: pracovitosti

:: kamarádského jednání

...a čeho ne

:: váhavosti

:: nervozity

:: pocitu nadřazenosti

Reklama

Výběr článků

Načítám