Hlavní obsah

Plíseň, špína a nesplachující záchod: inspekce zavřela prodejnu ve Velvarech

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hrozivé hygienické podmínky přiměly inspektory Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) k okamžitému uzavření provozovny Quen Nguyen Van ve středočeských Velvarech. Informoval o tom mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Inspekce zjistila nevyhovující hygienické podmínky.

Článek

Při páteční kontrole inspekce v prodejně zjistila rozsáhlý výskyt nečistot, ze stěn a stropu opadávala omítka, která mohla znečišťovat zde nabízené potraviny.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

„Část stěn byla provlhlá od zatékající vody a ve skladu potravin na stěně v důsledku vlhkosti vznikla rozsáhlá černá plíseň,“ sdělil Kopřiva.

V prodejně nebyla k dispozici tekoucí teplá voda ani prostředky na mytí rukou a personál neměl přístup k funkční splachovací toaletě. „Venku mimo prostor provozovny se pouze nacházela toaleta bez přívodu vody,“ uvedl mluvčí s tím, že záchod nebyl splachovací a nebyl udržován v čistotě a v dobrém technickém stavu.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

V nabídce prodejny byly zejména balené potraviny, nebalené ovoce a zelenina, alkoholické i nealkoholické nápoje a cigarety.

„Inspekce povolí znovuotevření prodejny až po splnění zákonných požadavků v oblasti hygieny prodeje a vybavení. S provozovatelem inspekce zahájí správní řízení,“ dodal Kopřiva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám