Hlavní obsah

Penta prý prodá státu pozemky na Ruzyni za čtyři miliardy

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Přes 73 hektarů, na nichž by měla stát část plánované ranveje na ruzyňském letišti, by měla investiční skupina Penta prodat státu za čtyři miliardy korun. Tvrdí to týdeník Ekonom. Novinkám však mluvčí letiště i Penty sumu nepotvrdily, protože jednání nejsou ještě definitivně uzavřena.

Článek

"Jednání jsou ve finále, ale ještě nejsou úplně uzavřena. Cenu zatím nebudeme komentovat,“ řekla mluvčí letiště Eva Krejčí.

Podle mluvčí Penty Jany Studničkové jednání stále probíhají.

Ekonom tvrdí, že Penta před lety kupovala metr čtvereční pozemku za 500 korun. Zmíněné čtyři miliardy by v současnosti odpovídaly 5500 korunám za metr čtvereční.

Letiště Praha je jedním z nejúspěšnějších podniků, které dosud patří státu. Zároveň je to největší vzdušný přístav v nových členských zemích EU. Loni jím prošlo rekordních přes 12 miliónů cestujících. Do Ruzyně nyní létá několik desítek aerolinií, které zajišťují spojení do více než 120 měst po celém světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám