Hlavní obsah

Penny Market loni v Česku vydělal půl miliardy korun

Diskontní prodejny Penny Market loni zvýšily v Česku zisk o 17 procent na 487 miliónů korun. Tržby řetězce zůstaly v meziročním srovnání na 32 miliardách korun. Vyplývá to z účetní závěrky společnosti.

Foto: Mihai Popa / Alamy , Profimedia.cz

Diskontní prodejny Penny Market loni zvýšily v Česku zisk o 17 procent na 487 miliónů korun.

Článek

Jednatel společnosti Martin Peffek v létě uvedl, že v letošním roce německý řetězec otevřel čtyři nové prodejny a další chce otevřít do konce letošního roku. Celkem jich měl 368.

Penny Market chce nadále pokračovat v expanzi. „Český trh je už hodně nasycený, ale přesto vidíme lokality, kde budou naše nové prodejny úspěšné. Nadále budeme pokračovat v modernizaci stávajících prodejen,” řekl Peffek.

Diskonty Penny Market loni uvedly, že během dvou let budou investovat do modernizace prodejen v Česku zhruba 2,7 miliardy korun. Penny je společně se supermarkety Billa, jejichž zisk loni vzrostl o 30 procent na 469 miliónů korun, součástí německé obchodní skupiny REWE Group. [celá zpráva]

První prodejnu otevřel Penny Market v Česku roku 1997. Společně s Kauflandem, Albertem, Teskem a Lidlem patří mezi pět největších tuzemských řetězců.

Reklama

Související články

Tesco se loni propadlo do miliardové ztráty

Obchodní řetězec Tesco se ve finančním roce 2016/2017 v Česku propadl do ztráty 1,09 miliardy korun. Za horším výsledkem hospodaření je podle firmy změna...

Výběr článků

Načítám