Hlavní obsah

OP Prostějov snížil ztrátu na 363 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějovský Oděvní podnik (OP) loni snížil ztrátu na zhruba 363 miliónů korun. V roce 2008 činila ztráta společnosti, která je od ledna v úpadku, 1,1 miliardy Kč. Tržby největší oděvní firmy v Česku loni klesly o 42 procent na 1,13 miliardy korun.

Foto: archív, Právo

Šicí dílna v OP Prostějov

Článek

Vyplývá to z účetní závěrky firmy zveřejněné v insolvenčním rejstříku na webu www.justice.cz. OP, ve kterém pracuje zhruba 1500 lidí, dluží věřitelům asi 1,6 miliardy korun.

O řešení úpadku OP by měli rozhodnout příští týden věřitelé. "Preferujeme zachování zaměstnanosti a jako efektivní řešení nastalé situace navrhujeme prodej či pronájem části podniku v režimu reorganizace nebo konkurzu. Mezi navrhovaná úsporná opatření patří redukce výrobních kapacit v Prostějově a sestěhování pouze do vlastních prostor v Jeseníku, což bude doprovázené snížením počtu zaměstnanců s ohledem na naplnění výrobních kapacit," uvedl OP ve zprávě pro věřitele.

Reklama

Související témata:

Související články

OP Prostějov požádal o insolvenci

Oděvní podnik OP Prostějov, který se dostal do finančních problémů, požádal v pondělí o insolvenční řízení. Firma byla na insolvenci připravena již minulý...

Brněnský soud poslal OP Prostějov do úpadku

Prostějovský Oděvní podnik je v úpadku. Rozhodl o tom v pondělí Krajský soud v Brně. ČTK to zjistila v insolvenčním rejstříku na www.justice.cz. Největší...

Výběr článků

Načítám