Hlavní obsah

OKD už nechce sokolovské doly

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Polostátní firma Ostravsko-karvinské doly, která je členem koncernu Karbon Investu, v pátek oznámila, že odstupuje od záměru účasti ve výběrovém řízení na privatizaci Sokolovské uhelné. Potvrdil to mluvčí Karbon Investu Jiří Hrabosvský. Důvody jsou podle mluvčího čistě ekonomické.

Foto: Josef Zajíc

Bonver Dakar Project: Při prezentaci 19.11.2013 před OC Forum Nová Karolina v Ostravě: Artur Ardavičus, Tomáš Vrátný a Robert Szustkowski.

Článek

"Odmítám spekulaci o tom, že by obvinění vedoucí manažerů koncernu Karbon Invest mohlo být důvodem pro odstoupení OKD od záměru privatizace Sokolovské uhelné," uvedl Hrabovský.

Dodal, že rozhodnutí padlo na pátečním mimořádném zasedání představenstva. "Zasedání bylo svoláno prostě proto, že vedení OKD se rozhodlo před podáním nabídky ještě jednou kriticky zhodnotit všechny dostupné informace o zadání výběrového řízení a o jeho průběhu. Po zhodnocení všech informací padlo rozhodnutí v záměru nepokračovat," dodal Hrabovský.

"Které konkrétní informace a detaily rozhodly, sdělit nemůžu. Jde o velmi citlivé informace obchodního charakteru," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám