Hlavní obsah

Od příštího roku začne létat linka Šanghaj–Praha

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanghaj

Praha by od příštího roku měla mít druhé přímé letecké spojení s Čínou, tentokrát se Šanghají. Novinářům to v pondělí po jednání s představiteli společnosti China Eastern řekl premiér Bohuslav Sobotka. Otevření nové linky by se mohlo odehrát během návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v ČR, plánované na první polovinu roku 2016.

Foto: Aly Song, Reuters

Šanghajské mrakodrapy

Článek

Praha již má od září přímé letecké spojení s Pekingem, které provozuje společnost Hainan Airlines. V neděli to ještě vypadalo, že Číňané linku neotevřou, výsledek jednání tak českou stranu překvapil.

„Je to další posílení infrastruktury, která může propojit ČR a Čínu, ať už jde o podnikání, turistiku, či o kontakty mezi občany a institucemi. China Eastern není zdaleka jen letecká společnost, ale i firma, která podniká v celé řadě dalších oborů, a je možné ji zařadit po bok CEFC a dalších čínských společností, které vidí ČR jako určitou bránu do EU,“ řekl Sobotka.

Podle premiéra by China Eastern ráda otevřela linku Šanghaj–Praha během návštěvy čínského prezidenta v Česku. „Byli by velmi rádi, kdyby se mohl účastnit slavnostního otevření. Šanghaj je jedna ze dvou tří byznysových metropolí jihovýchodní Asie a tepna finančního sektoru v Číně a přímé spojení je hodně důležité,“ dodal premiér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám