Hlavní obsah

Ochranná známka Mladé fronty je na prodej, rozhodl soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českobudějovický krajský soud umožnil prodej ochranné známky vydavatelství Mladá fronta, které je v insolvenci. Prodej se uskuteční v polovině března prostřednictvím elektronické aukce. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Vyvolávací cena činí 475 000 Kč. Minimální příhoz účastníka aukce je 1000 korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Insolvenční správkyně požádala soud o udělení souhlasu s prodejem majetku… a to zájemcům s nejvyšší nabídkou s tím, že kupní cena bude schválena věřitelským výborem a uhrazena před uzavřením kupní smlouvy,“ stojí v prohlášení soudu.

Elektronická aukce začne 13. března v 10:00 hodin a potrvá 24 hodin. Maximální příhoz činí milion korun.

„Insolvenční správkyně ve svém návrhu sdělila, že věřitelský výbor formou per rollam již vyslovil souhlas se zpeněžením ochranných známek formou prodeje mimo dražbu,“ uvedl soud.

Krajský soud v Českých Budějovicích prohlásil v září 2021 konkurz na vydavatelství Mladá fronta, která vydávala ekonomický týdeník Euro, několik dalších časopisů nebo knihy. V insolvenčním řízení se s pohledávkami přihlásilo přes 400 věřitelů, kteří žádali asi 400 milionů korun. Podle soudu nelze firmu reorganizovat, když nemá provoz ani zaměstnance.

Vydavatelství původně vlastnil podnikatel František Savov, který žije v Londýně a v ČR je obviněn v kauze údajných daňových podvodů.

Albatros Media koupila za 14 milionů knižní divizi Mladé fronty

Ekonomika

Reklama

Související témata:
Mladá fronta

Výběr článků

Načítám