Hlavní obsah

Objem sázek na hokejovém MS dosáhl rekordně přes dvě miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Objem sázek na skončeném mistrovství světa v hokeji se u domácích sázkových kanceláří dostal rekordně přes dvě miliardy korun, a překonal tak 1,8 miliardy z roku 2019. Zájmu sázkařů pomohla cesta českého výběru ve Finsku za bronzem. Na šampionátu se více dařilo favoritům, proto sázkové společnosti prohrávaly. Nejvyšší čistou výhrou bylo 635 tisíc korun.

Ilustrační foto

Článek

Objem sázek u Tipsportu, Fortuny a Chance dosáhl 1,995 miliardy korun. Podle odhadů patří těmto firmám přes 90 procent trhu.

Ostatní společnosti objem sázek většinou nezveřejňují, dá se ale předpokládat, že celkové sázky v Česku přesáhly zhruba dvě miliardy.

Dosavadním rekordem byly sázky z hokejového mistrovství světa na Slovensku v roce 2019, kdy dosáhly 1,8 miliardy korun. Celkově rekordní událostí bylo fotbalové MS v roce 2018 v Rusku s objemem 2,5 miliardy korun.

„Mistrovství překonalo rekordní hodnoty minulých šampionátů a bylo to hodně kvůli českému národnímu týmu, který byl ve hře do posledního dne, a vzhledem k účasti hvězd z NHL si fanoušci zápasy nenechali ujít. Sledovanost sportu a sázky jsou spojené nádoby,” uvedla společnost Tipsport, u které sázkaři vsadili celkem 1,15 miliardy Kč.

Sázkové kanceláře vyřadily z nabídky ruské soutěže

Ekonomika

„Důvodem je jednoznačně postup českého týmu do bojů o medaile, který výrazně zvyšuje atraktivitu posledního hracího víkendu a zároveň medailové očekávání, které se nakonec naplnilo,” dodala sázková kancelář Fortuna.

Celkově náběry u ní vystoupaly na 625 milionů korun, což je o zhruba deset procent více než na loňském šampionátu v Lotyšsku.

Zlato získalo Finsko před obhájci z Kanady a Češi brali bronz. Stupně vítězů tak obsadili sázkoví favorité a i v jednotlivých zápasech měli převážně navrch.

„I když prohrávali, zápas většinou otočili. Mistrovství tak bylo z pohledu zisku spíše méně úspěšné,” uvedl Tipsport.

„Na souboj USA s Českem o bronz si sázkaři vsadili za 8,5 milionu, přičemž nás přehráli o 1,8 milionu korun,” uvedla příklad Markéta Světlíková, mluvčí Chance, která přijala náběry za 220 milionů korun.

Vsadil 700 tisíc Kč, zisk byl jen 14 tisíc Kč

Největší výhra činila 879 tisíc korun ze sázky za 300 tisíc korun, že v 1. třetině zápasu Kazachstánu s Německem padnou dva a více gólu.

Čistá výhra tak byla 579 tisíc. Nejvyšší čistou výhrou bylo 635 tisíc korun z vkladu 250 tisíc korun u Fortuny na výhry USA nad Lotyšskem, Slovenska nad Francií a Kanady nad Německem.

Nejvyšší sázkou bylo 700 tisíc korun u Tipsportu na výhru Česka nad Velkou Británií, ale zisk z vsazené částky byl při kurzu 1,02 : 1 jen 14 tisíc korun.

Sazka: rekordní počet i objem výher

Ekonomika

U Fortuny si sázkař vsadil půl milionu na výhru Slovenska nad Francií a čistá výhra činila 210 tisíc korun.

Nadprůměrné vklady sázkařů zaznamenala i společnost Sazkabet. „Příjem sázek překonal například letošní hokejový turnaj na olympijských hrách v Pekingu,” uvedla Veronika Diamantová, tisková mluvčí Sazky.

„V zápase o bronz i za nepříznivého stavu 1:3 téměř 60 procent sázejících věřilo ve vítězství našich hokejistů, a výhra 8:4 byla tedy pro Sazkabet ztrátová. Naopak zisk přineslo finále, ve kterém pouze deset procent sázejících trefilo remízu v základní hrací době,” uvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám