Hlavní obsah

Nošovické automobilce Hyundai klesl zisk o 39 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Nošovické automobilce Hyundai loni klesl zisk o 3,47 miliardy korun na 5,5 miliardy korun. Pokles představuje 38,7 procenta. Tržby ale automobilce vzrostly, o 19,3 miliardy korun (18,2 procenta) na 125,7 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Na snímku výroba v továrně Hyundai v Nošovicích

Článek

Automobilka loni vyrobila 342 200 osobních automobilů, což bylo meziročně o 34 750 aut (11,3 procenta) více. Letos chce vyrobit 350 000 vozů. Mluvčí slezské automobilky Petr Vaněk řekl serveru E15.cz, že zisk podniku poklesl zejména kvůli celkové ekonomické situaci ve světě.

„Museli jsme vynaložit vyšší náklady na dosažení našich prodejů. Dále náš zisk negativně ovlivnil vývoj rublu, kdy Rusko je jedním z našich velkých odběratelů,” řekl Vaněk.

Nový model nižší střední třídy  

Automobilka nyní v Nošovicích vyrábí tři modely: inovovaný i30 včetně turbo verze, inovovaný ix20 a zcela nový Tucson, který se podle firmy stal historicky nejrychleji prodávaným modelem značky Hyundai na evropském trhu.

Automobily z Nošovic se loni prodávaly v 66 zemích a destinacích Evropy, Blízkého Východu, Afriky, Latinské Ameriky, Karibiku a Austrálie. Nejvíce vozů putovalo do Německa, Velké Británie, Španělska, Itálie a Ruska.

Reklama

Související články

Kia a Hyundai budou zase vyrábět levná auta

Korejské automobilky v průběhu let zvedly kvalitu a cenu svých vozů výrazně nahoru. Ze superlevných aut se tak dostaly na standardní cenovou úroveň. Teď se ale...

Výběr článků

Načítám