Hlavní obsah

Německý řetězec Galeria Karstadt Kaufhof zavře 52 poboček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý řetězec obchodních domů Galeria Karstadt Kaufhof uzavře 52 ze svých 129 poboček. V pondělí večer to oznámilo vedení firmy. Restrukturalizace bude týkat asi 4000 pracovníků poboček a dalších 300 lidí v centrále v Essenu. Řetězec, který je největší svého druhu v Německu, se dlouhodobě potýká s problémy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„O práci přijde výrazně přes 5000 zaměstnanců,“ citovala agentura DPA z prohlášení zástupců zaměstnanců.

Firmu dostala do potíží pandemie nemoci covid-19 a také pokles zájmu spotřebitelů ve spojení s prudkým nárůstem cen energií po ruské invazi na Ukrajinu.

Už před dvěma lety Galeria Karstadt Kaufhof uzavřela v rámci tehdejšího insolvenčního řízení 40 ze svých tehdejších 172 poboček, což rovněž znamenalo propuštění asi 5000 zaměstnanců, uvedl deník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Společnost musela na začátku roku 2021 a znovu začátkem loňského roku požádat o státní podporu, z hospodářského stabilizačního fondu tak získala 680 milionů eur (16,1 miliardy Kč). Ani to ale podle DPA společnosti z problémů nepomohlo.

Krach prodejce brýlí Eiffel Optic. Firma už nemá ani na výplaty

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám