Hlavní obsah

Německá firma začala v Ústecku vyrábět součástky do aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Německá firma Piersburg otevřela v pátek v Trmicích u Ústí nad Labem nový závod na výrobu součástek do automobilů. Do podniku, který bude vyrábět například elektrické ovladače, čerpadla sekundárního vzduchu nebo spalinové klapky, investovala a ještě investuje půl miliardy korun.

Článek

"Veškerá produkce přitom bude určena na export," řekl předseda představenstva firmy Hans-Joachim Esch. Hlavními zákazníky jsou koncern VW Group, Volvo, Ford, BMW, Jaguar

Odborníků na speciální technické montáže přímo v Trmicích příliš není. "V regionu je však mnoho mladých lidí, kteří opouštějí odborné školy, těm především chceme dát šanci pracovat v Pierburgu," uvedl Müller.

Důležitá je i dálnice D8, která vede poblíž a za čas spojí Prahu s německými Dráždany. "Důležitá pro nás bylo také mimořádná konkurenceschopnost české produkce ve světě," dodal Müller. Firma předpokládá, že se jí investice vrátí do roku 2007.

Související témata:

Výběr článků

Načítám