Hlavní obsah

Někteří operátoři sníženou DPH účtují již za duben

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Od 1. května začne platit snížená sazba DPH z 22 na 19 procent. Tato změna se příznivě projeví také u zákazníků mobilních operátorů. Někteří z nich začali sníženou sazbu daně účtovat již za služby, které jejich zákazníci využili v dubnu.

Foto: archiv autora

Ústřední herecká trojice v jedné z "dramatických" scén nestárnoucí komedie Jen ho nechte, ať se bojí.

Článek

Český Mobil, provozující síť Oskar, změny započítá již v dubnovém vyúčtování. Stejně tak i T-mobile na svých webových stránkách klienty upozorňuje, že v květnu účtované platby za duben, budou s novou sazbou DPH.

Český Mobil uvedl, že částky pro dobíjení předplacených Oskaret se od 1. května nezmění a v platnosti zůstanou dobíjecí kupóny v nominálních hodnotách 500 a 1200 korun. Telekomunikační firmy musely od ledna promítnout do svých cen zvýšení sazby DPH za telefonování z pěti na 22 procent. Zvýšení se dotklo i připojení k internetu a dalších služeb.

Také alternativní operátor Aliatel snižuje u svých služeb od 1. května sazbu DPH, což se podle firmy projeví především u zákazníků, kteří nejsou plátci daně z přidané hodnoty.

Reklama

Výběr článků

Načítám