Hlavní obsah

Největší světový výrobce oceli chce Vítkovice Steel, stát mu je neprodá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Největší světový výrobce oceli - společnost Mittal Steel, by ráda v privatizaci získala společnost Vítkovice Steel. Vláda si ale dala podmínku, že zájemce nesmí být v soudním sporu s kupovanou firmou. Právě tu ale Mittal Steel nesplňuje.

Foto: Martin Pirkl

Podnikatelé měli možnost nahlédnout přímo do laboratoří vědeckých center.

Článek

"Vyloučení Mittal Steel z veřejného výběrového řízení by znamenalo porušení zákonů EU a vážné ohrožení privatizace Vítkovice Steel," uvedla společnost v tiskové zprávě. Upozornila, že pokud by ho stát do výběrového řízení nepustil, podá stížnost k Evropské komisi

Vláda při vyhlášení privatizace oznámila, že se prodeje nemůže účastnit nikdo, kdo se s Vítkovicemi nebo se společností Osinek, prostřednictvím které stát firmu vlastní, soudí. Mittal Osinek žaluje kvůli platbám za suroviny. Firma už v ČR vlastní společnost Ispat Nová huť, bývalou Ostravskou Novou huť.

Ministerstvo financí, které návrh na prodej připravilo se brání tím, že takový účastník výběrového řízení by mohl získat informace, které by pak mohl použít v soudním sporu ve svůj prospěch.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám