Hlavní obsah

Nejlevnější běžný účet má Fio banka, ukázal průzkum

Novinky, pit
Praha

Fio banka je nejlevnější bankou, pokud jde o náklady na vedení běžného účtu pro průměrného klienta. Přinesly to výsledky průzkumu uskutečněného weby BankovníPoplatky.com a Peníze.cz.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Porovnání jednotlivých sazebníků ukázalo, že nejlevnější běžný účet pro průměrného klienta českých bank nabízí Fio banka. Profil průměrného klienta byl sestaven na základě údajů bank o nejpoužívanějších službách.

Průměrný klient je člověk, který má například přímé bankovnictví, papírový výpis z účtu dostává jednou za měsíc, příchozí platba na účet mu přijde čtyřikrát za měsíc, hotovost vloží na účet jednou do měsíce, výběr z bankomatu z vlastní banky provede dvakrát měsíčně, z cizí banky pak jednou měsíčně, průměrně vloží na účet 25 000 korun měsíčně a průměrně mu zůstane za měsíc na účtu 20 000 korun.

mBank v jiné kategorii

Do základního průzkumu letos nebyla zařazena mBank, jež neposkytuje hotovostní operace na pobočkách, které však jsou v cenách ostatních účtů započítány. mBank proto byla umístěna až do varianty s výhradní obsluhou účtu prostřednictvím internetového bankovnictví, jejíž výsledky budou zveřejněny později.

Druhý nejlevnější účet v Česku nabízí Raiffeisenbank, ale jen při dosažení kreditního obratu alespoň ve výši 25 000 korun. Bronzovou příčku pak obsadila LBBW Bank CZ.

Nejlevnější účty pro průměrného bankovního klienta
PořadíBankaNázev účtuCena v korunách
1.Fio bankaběžný účet82
2.RaiffeisenbankeKonto-prémium110
3.LBBW Bank CZIQ konto113
4.Poštovní spořitelnaOsobní účet ERA125
5.UniCredit BankKonto Praktik140
Zdroj: Peníze.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám